nodig voor zonnepanelen in Bergen op Zoom

Zonnepanelen zijn ontworpen om duurzaam te zijn en weinig onderhoud te vergen. Ze moeten echter wel regelmatig worden schoongemaakt om stof en vuilophopingen te verwijderen. Dit kan vanaf de grond of vanaf het dak. Een visuele inspectie na extreem weer wordt ook aanbevolen. Prestatieproblemen met het zonnestelsel thuis kunnen frustrerend en duur zijn, maar veel ervan zijn te voorkomen. Verbeteringen van de bedrading, beheer en bescherming tegen beestjes kunnen deze problemen helpen verminderen.

installateur zonnepanelen Bergen op Zoom

Tenzij er een enorme stofstorm is, is het niet nodig om zonnepanelen schoon te maken. Zolang de array in de juiste hoek staat, kan regen eventuele resten gemakkelijk wegspoelen en blijft het systeem op maximale efficiëntie werken. Als uw huis zonnepanelen op het dak heeft, moet u altijd de installatie- en onderhoudsinstructies van de fabrikant volgen voordat u het systeem schoonmaakt of inspecteert. Als u dit doet, weet u zeker dat u het juiste gereedschap en de juiste schoonmaakproducten gebruikt, waardoor onherstelbare schade kan worden voorkomen die de energieopbrengst vermindert of de garantie vervalt.

Begin het reinigingsproces door uw systeem uit te schakelen volgens de instructiehandleiding en vervolgens met een literspuit een dun laagje schoonmaakmiddel over één paneel aan te brengen. Veeg het na een paar minuten in secties af om te voorkomen dat de oplossing uitdroogt voordat u het kunt afvegen. Spoel de panelen grondig af met schoon water om eventuele zeepresten te verwijderen. Gebruik geen hogedrukspuit, omdat deze het glas kan beschadigen.

Welk onderhoud is nodig voor zonnepanelen in Bergen op Zoom?

Naast het regelmatig schoonmaken van de panelen is het belangrijk om de aansluitingen en bedrading te controleren. Deze moeten strak zijn en in goede staat verkeren. Als er problemen worden aangetroffen, moeten deze onmiddellijk worden gerepareerd. De verbindingen worden meestal gemaakt met PV-draden, ook wel stringing genoemd, die het zonnepaneel verbinden met de laadregelaar en de omvormer. Ten slotte worden de draden verbonden met het aardingssysteem via een onomkeerbare krimp op de aardingsrail van het hoofdservicepaneel of een met beton omhulde U-fer.

Omdat zonne-energiesystemen geen bewegende delen hebben, zijn ze zeer betrouwbaar en hebben ze na installatie weinig onderhoud nodig. Het is echter nog steeds een goed idee om jaarlijks een inspectie en reiniging uit te voeren om er zeker van te zijn dat het systeem naar behoren functioneert, het schoon te houden voor maximale energieopbrengst en eventuele problemen op te sporen voordat deze escaleren tot grotere problemen. Bedenk ook dat veel zonne-installatiebedrijven garantie- en nettometingsdiensten aanbieden om de energierekeningen en de CO2-uitstoot te verminderen.

Zonnepanelen werken het beste bij een gematigde temperatuur van 25 graden Celsius of 77 graden F. Extreme temperaturen kunnen de halfgeleiders in de panelen aantasten, wat leidt tot een vermindering van de energieopbrengst. Hierdoor wordt ook de levensduur van het paneel verkort. Het is belangrijk dat u regelmatig de temperatuur van uw zonnepanelen controleert, vooral in de zomer wanneer de temperaturen erg hoog kunnen oplopen. Zo voorkom je dat je zonnepaneel te snel kapot gaat.

Een ander aspect waarmee rekening moet worden gehouden, is de omgevingstemperatuur van uw dakruimte. Dit heeft invloed op de hoeveelheid zonlicht die uw panelen kan bereiken. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden als u van plan bent meerdere zonnepanelen op uw huis te installeren. Bovendien moeten bomen en andere dakapparatuur worden gesnoeid zodat ze geen schaduw op uw zonnepanelen werpen. Deze schaduwen kunnen leiden tot een lagere elektriciteitsproductie en kunnen er zelfs voor zorgen dat het systeem wordt uitgeschakeld.

Tijdens regelmatige inspecties moeten huiseigenaren letten op tekenen van corrosie op het metalen frame. Deze tekenen kunnen erop wijzen dat reparatie of vervanging nodig is. Een professional kan helpen bij het bepalen van het type corrosie en de oorzaak ervan. Corrosie kan ook leiden tot structurele schade waardoor de prestaties van een zonnepaneel afnemen.

Een veel voorkomende onderhoudstaak is het verwijderen van vuil, vogelpoep en sneeuw van de panelen met een zachte borstel of wisser. Het schoonmaken moet tijdens de vroege uren van de dag gebeuren, wanneer het koeler is. Een wisser met een uitschuifbare handgreep is handig om moeilijk bereikbare plekken te bereiken. Het gebruik van te heet water kan microscheurtjes in de glaslaag veroorzaken en de vocht- en waterbestendigheid ervan aantasten. Een andere veel voorkomende onderhoudstaak is het vastzetten van losse draadverbindingen binnen de modules. Losse draden zijn een teken van gedrang of onjuiste installatie die de stroomproductie kunnen beïnvloeden. Een technicus kan deze verbindingen in minder dan een uur repareren voor ongeveer $ 100.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *