Woneyad.com

The backbone of your business

Business

Kan een infraroodverwarmer de luchtvochtigheid in een kamer helpen verminderen?

infraroodverwarmer de luchtvochtigheid

Als u vochtige muren of andere problemen met vocht in uw huis heeft, kan een infraroodstraler wellicht helpen. Dit type verwarming produceert hetzelfde soort warmte als zonlicht, wat helpt de luchtvochtigheid in een kamer te verlagen, maar biedt ook andere voordelen.

Infraroodstralers bestaan uit een verwarmingssysteem en een reflector die elektrische of chemische energie omzetten in thermische straling. De reflectoren zijn vaak gemaakt van gepolijst aluminium of andere sterk reflecterende materialen die de infrarode golven naar hun beoogde bestemming kunnen buigen zonder energie te verspillen door terug te kaatsen.

infrarood verwarming

Onze infrarood verwarming is verkrijgbaar in verschillende varianten. Metaal witte infraroodpanelen passen naadloos in ieder interieur. Maar wij hebben ook spiegel infraroodpanelen en infrarood verwarming aan de wand als een schilderij met een zelf gekozen afbeelding of in een kleur.

De infraroodgolven worden geabsorbeerd door de objecten waarmee ze in contact komen, die ze vervolgens weer als stralingswarmte de lucht in sturen. Als gevolg hiervan zullen de muren en andere oppervlakken snel droog worden, wat helpt om condensatie te voorkomen.

Kan een infraroodverwarmer de luchtvochtigheid in een kamer helpen verminderen?

In vergelijking met andere soorten verwarming warmt infrarood zeer snel op en is het ook veel goedkoper in gebruik. Dit komt doordat de infraroodstraler de lucht niet eerst hoeft op te warmen voordat de temperatuur stijgt, zoals bij convectieverwarmingssystemen wel het geval is.

Deze vorm van verwarming is ook erg groen, omdat er geen vervuilende stoffen aan de lucht worden toegevoegd en er alleen elektrische energie wordt gebruikt. Het is echter belangrijk om infraroodpanelen van hoge kwaliteit te kopen bij een gerenommeerde leverancier, want als u kiest voor goedkopere modellen met een slechte productie, kunnen deze gemakkelijk doorbranden of niet meer zo snel werken als zou moeten.

Het meest voor de hand liggende voordeel van infrarood is dat het een geweldige manier is om vocht en andere problemen zoals schimmelgroei te bestrijden. Omdat het de muren en andere oppervlakken snel opwarmt, wordt de luchtvochtigheid verlaagd, wat op zijn beurt problemen met houtrot en zoutvocht kan helpen voorkomen. Het voorkomt ook schimmelvorming, die bijzonder moeilijk te verwijderen kan zijn.

Naast het helpen bestrijden van bestaand vocht, kan infrarood ook werken als ontvochtiger voor ruimtes zoals zolders, keukens en badkamers waar de kans groter is dat er vocht in komt. Naast het verminderen van de kans op condensatie, kan infrarood ook worden gebruikt om uit te drogen schilderwerk en meubilair bij het renoveren of repareren van een woning.

Het lage vochtgehalte in de lucht dat wordt geproduceerd door infraroodverwarming kan ook de vorming van huisstofmijten en andere allergenen helpen voorkomen. Deze kunnen een reëel probleem vormen voor mensen met astma, reuma en andere aandoeningen van de luchtwegen. Het hebben van een regelmatige toevoer van schone, frisse lucht is essentieel om ervoor te zorgen dat deze symptomen niet verergeren. De beste manier om dit te bereiken is door een infraroodstraler te gebruiken om de lucht in uw huis of werkplek op een gezond niveau te houden.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *